Uspješan ispit za vodiče A standarda na Platku

(preuzeto sa web stranica HPS-a)

8.-9. studenog 2014. na Platku održanan je ispit za vodiče Hrvatskog planinarskog saveza A standard. Ispitu su pristupili planinari iz planinarskih društava Kamenjak, Mrsinj, Pazinka, Ozeblin, Zagreb-Matica, Sveti Patrik, Pazinka, Škamnica, Pljusak, Petehovac i Glas Istre te je naziv vodiča steklo 29 kandidata. Ispitnu komisiju predvodio je vodič instruktor Zoran Popovski, a ostali ispitivači bili su Zoran Bistričić, Gojko Crnković i Dorijan Klasnić.

Ispit je tekao u najboljem redu zahvaljujući prvenstveno dobroj pripremljenosti svih kandidata te zalaganju vodiča instruktora, kako na samom ispitu ali i na tečajevima koje su kandidati pohađali. Ispitne teme sadržavale su pisani test te usmeni, kontrolni, razgovor nakon testa; pisani test iz orijentacije uz planinarsku kartu te usmeni ispit; izradu rukohvata na planinarskoj stazi; kontrolu osobne i zajedničke opremu te poznavanje uzlova i osnovno korištenje užeta.

Komisija za vodiče upućuje nove vodiče u matične stanice vodiča Zagreb, Istra, Rijeka i Lika na daljnje usavršavanje putom vježbi i mentorstva iskusnijih kolegica i kolega, zahvaljuje domaćinima planinarskog doma Sušak na gostoprimstvu te čestita novim vodičima Hrvatskog planinarskog saveza na postignutom nazivu.

Ažurirano 10. studenoga 2014 — 10:43
PD "Pljusak" - Rijeka © 2019 Frontier Theme