Prikupljanje podataka o vodozemcima i gmazovima Hrvatske

Prenosimo zamolbu udruge Hyla:

Poštovani članovi planinarskih društava,

obraćam vam se u ime Udruge Hyla ( https://www.facebook.com/hylango/ ). Udruga Hyla je nevladina organizacija koja se bavi zaštitom vrsta i staništa u Hrvatskoj. Prvenstveno smo osnovani kako bi prikupili saznanja i zaštitili vodozemce i gmazove, kroz istraživanja i edukaciju djece i šire javnosti.

Udruga prikuplja podatke o vodozemcima i gmazovima već 20 godina, ali želimo uključiti i sve zainteresirane kako bi prikupili dodatne podatke o ovim vrstama jer smo trenutno u početnoj fazi izrade PRVOG “Atlasa vodozemaca i gmazova Hrvatske”. To je publikacija u kojoj će se obraditi svi prikupljeni podatci i saznanja o ovim skupinama s detaljnim kartama rasprostranjenosti u Republici Hrvatskoj.

Kako znamo da u vašim krugovima postoje pojedinci koje vole fotografirati prirodne ljepote i životinje prilikom vaših izleta, htjeli bi vas zamoliti da proslijedite ovaj upit vašim članovima gdje ih molimo da nam pošalju fotografije vodozemaca i gmazova.

SVAKI NALAZ JE VAŽAN!

Imate tek jedan nalaz/ fotografiju vodozemca ili gmaza? Pošaljite ga!

Kako možete poslati svoje nalaze? Vrlo jednostavno!
Na e-mail adresu atlas@hhdhyla.hr pošaljite nam Vaše fotografije, zajedno sa imenom lokacije, datumom opažanja, imenom opažača te ukoliko je moguće, koordinatama.

Ako i nemate fotografije možete nam pomoći i širenjem ove obavijesti bilo mailom ili preko facebook obavijesti na našim stranicama.
 
Veselimo se vašim nalazima.
 
ps. Svi koji će doprinijeti svojim nalazima bit će navedeni u zahvalama ove publikacije. Dobivene fotografije će se koristiti samo radi determinacije vrste i neće se koristiti u druge svrhe.
 
Lijep pozdrav i unaprijed hvala,
 
Ivona Burić

 

Udruga Hyla, Association Hyla
www.hhdhyla.hr 
  info@hhdhyla.hr
  Lipovac I br.7, HR – 10000 Zagreb

Ažurirano 9. siječnja 2018 — 19:37
PD "Pljusak" - Rijeka © 2019 Frontier Theme