2. opća planinarska škola

Planinarsko društvo Pljusak, u proljeće organizira 2. opću planinarsku školu za sve zainteresirane s početkom 19.3.2014.  26.3.2014. u 19 sati.

Voditelji škole su Martina Šupak, mag.ing. te Milan Gredelji, univ.bacc.ing.

Predavanja će se održavati svake srijede od 19-21 sat. Teme predavanja odabrane su prema pravilniku HPS-a. Predavači će biti iskusni planinari, markacisti i vodiči, liječnica, instruktor HGSS-a. Svakog vikenda održavati će se terenske vježbe (kretanje u planini, orijentacija, korištenje tehničke opreme,…). Bilježe se dolasci na predavanja i vježbe od kojih je nužno doći na 75% predavanja te 4 jednodnevna i jedan dvodnevni izlet.

Troškove izleta (prijevoz, prehrana, smještaj,…) plaćaju polaznici. Prijave za naredni izlet primaju se kod voditeljice škole, svake srijede nakon predavanja.

Upisi u školu počinju u siječnju pa do popunjenja grupe. Upis je moguće izvršiti svakog petka od 18 do 20 sati, uz popunjenje pristupnice i plaćanje školarine u iznosu od 200kn. Pohađanje opće planinarske škole moguće je samo za članove planinarskih društava koji su članovi HPS-a, dok se ne-članovi mogu učlaniti u planinarsko društvo Pljusak u istom terminu uz dodatno plaćanje godišnje članarine u iznosu od 50kn + 5kn izrada iskaznice.

Pri upisu moguće je i prijaviti se za kupnju osnovne literature za pohađanje opće planinarske škole:

Planinarski udžbenik, A. Čaplar (100kn)

Planinarski dnevnik (30kn)

Nakon uspješnog pohađanja škole pristupa se završnom ispitu koji će se održati 18.05.2014.   25.5.2014.

Opća planinarska škola dobar je put za uključivanje u rad pojedinih sekcija matičnog planinarskog društva.

PD "Pljusak" - Rijeka © 2019 Frontier Theme